Olga Pashchenko speelt Bach’s Goldberg Variaties

Datum/Tijd
za 09-07-2022
20:00 uur

Locatie
Doopsgezinde Vermaning Zaandam
Westzijde 80
1506 EG Zaandam

Categorieën


Pasted Graphic

Bach’s Goldberg Variaties behoren tot zijn meest geliefde werken. De vriendelijke eenvoud van het thema, de geladen viruositeit en onvoorspelbare complexiteit van de 30 variaties die volgen, waarna het thema nog één keer klinkt, alsof er niets is gebeurd, samen houden zij de luisteraar van de eerste seconde tot het laatste, berustende maar ook troostende akkoorden geboeid en gefascineerd. 

Olga Pashchenko is de gedroomde vertolkster van deze muziek. Haar rijke, veelzijdige ervaring en haar geheel eigen, speelse maar volkomen vanzelfsprekende benadering van muziek uit om het even welke periode doen ons verlangend uitzien naar dit concert. Zij zal een clavecimbel bespelen van de Amsterdams bouwer Ton Amir.

Olga was al vaak in Zaandam te horen, als romantische klavierleeuwin, als organiste en als fortepiano-soliste met verschillende orkesten. Opgegroeid in de oer-degelijke Russische klaviertraditie, uitgedaagd en bevrijd door de rijke Europese oude-muziekcultuur, is zij een veelgevraagd soliste en pedagoge. Wij zijn trots dat we haar weer naar de Zaandamse Vermaning hebben kunnen lokken.

zaterdag 9 juli 20.00 uur, Vermaning Zaandam: Olga Pashchenko speelt Bach’s Goldbergvariaties

info en reserveringen www.nieuwehuysconcerten.nl