NTjong & DOX | Bloedlink

Datum/Tijd
vr 23-03-2018
19:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Bloedlink - NTjong_Serie.jpg

In een probleemklas heeft een docent haar leerlingen totaal niet in de hand, tot ze een pistool vindt in één van de schooltassen. Ze gijzelt haar leerlingen, zet de verhoudingen op scherp en begint een manipulatief spel. Eindelijk is het stil in de klas. De leerlingen en docent komen tegenover elkaar te staan – maar ook onderling broeit het – in heftige discussies over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk echt belangrijk is in je leven.

De talentvolle regisseur Casper Vandeputte duikt met een groep jonge, cultureel diverse acteurs in de wereld van de middelbare school en maakt een humoristische, rauwe voorstelling met vette muziek. Over vrijheid, luiheid, wederzijds respect en het zoeken naar je plek in een samenleving met botsende culturen en waarheden. De makers baseren zich op interviews en inspiratiebronnen als de film Entre les Murs en de Berlijnse theaterhit Verrücktes Blut.

Bloedlink is een samenwerking tussen NTjong en het dynamische Utrechtse gezelschap DOX. Vandeputte maakte eerder bij NTjong lovend ontvangen voorstellingen voor jongeren, waaronder Titus & The summer of ’96.

Regie: Casper Vandeputte
Spel: Samora Bergtop
Dans en spel: diverse DOX-ers

Meer info