NK Living Statues

Datum/Tijd
zo 02-07-2023
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk)
Westzijde 75
1506 ED Zaandam

Categorieën


Het World Living Statues festival presenteert:

De 40 beste living statues van Nederland strijden om de titel “Nederlands Kampioen”

Zondag 2 juli 2023 centrum Zaandam, vanaf 13.00 uur

 

Op zondag 2 juli 2022 vindt in de gemeente Zaandam voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Living Statues voor professionals plaats. Jong en oud zal zich vergapen aan de prachtige creaties. De bezoekers worden via een verkeersvriendelijke route door het centrum van de stad veilig langs de prachtige beelden geleid.

Een Living Statue betekent vertaald naar het Nederlands levend standbeeld. Levend omdat het uitgevoerd wordt door een mens, een standbeeld omdat de kunst van stilstaan centraal staat. Een Living Statue speelt met het gegeven ‘levend’ versus ‘niet levend’ om het publiek in verwarring, dan wel bewondering te brengen. Een beweging is toegestaan als een kort levend moment dat bewust gekozen is als onderdeel van de act.

Een beeld kan bestaan uit één of meerdere figuren. De acterende kunstenaars vormen de essentiële kern van hun beeld. Attributen en entourage kunnen een noodzakelijke aanvulling zijn.

Kids Statues

De mooiste Kids Statues zijn ook op de route te bewonderen. De kinderen zetten hun beste beentje voor en het levert altijd hartverwarmende plaatjes op.

Het programma

Op zondag 2 juli zal tussen 13.00 uur en 17.00 uur, op een duidelijk aangegeven parcours in het centrum, doorlopend de uitbeelding plaatsvinden. Een speciale cabrio bus vervoert de statues naar hun plek, een sensationeel en vrolijk beeld!

Prijsuitreiking om 17:30 uur

De prijsuitreiking vindt plaats bij de Bullekerk in Zaandam. Alle deelnemers zijn nog een keer samen te bewonderen tijdens een mooie parade, waarna de winnaars en de kersverse Nederlands Kampioen rond 18:00 uur bekend worden gemaakt.

De route

De looproute zal met pijlen worden aangegeven en voert door het centrum van Zaandam. Op diverse punten op het parcours kunt u deelnemers formulieren krijgen die tevens zullen fungeren als stembiljet voor het publiek. Deze stembiljetten dient u uiterlijk om 17.00 uur in de daarvoor opgestelde stembussen te deponeren

Zaandam: NK Living Statues
Zondag 2 juli 2022

Van 13.00 tot 17.00 uur

www.worldlivingstatues.nl