Nina de la Parra | Gods Wegen (reprise)

Datum/Tijd
di 05-04-2022
20:00 - 21:45 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


*Deze voorstelling is verplaatst van 1 en 2 december 2021 naar dinsdag 5 april 2022. Bezoekers met kaarten hebben persoonlijk bericht gehad.*

Stand up comedian en zangeres Nina de la Parra komt terug! Na lovende recensies in de media en een uitverkochte voorstelling in het Zaantheater, vinden wij het fantastisch dat Nina opnieuw bij ons op het podium zal schitteren met haar voorstelling ‘Gods Wegen’. Reserveer snel, want Nina’s voorstellingen zijn in een mum van tijd uitverkocht! In 2021 ontving De la Parra voor deze voorstelling de cabaretprijs Neerlands Hoop.

Nina heeft een Surinaamse vader (Pim) en een Nederlandse moeder (Djoeke). Ze oogt als een bakra, ofwel kaaskop, maar haar Surinaamse avonturen zijn pittiger dan Madame Jeanette pepers. ‘God’s wegen’ gaat over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one hour hotels, haar pratende vagina, de dwingende correctheid van de Duitsers en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester – alles komt aan bod en wordt zonder gene op de brandstapel gegooid. Nina wisselt haar vileine woordenstroom in vloeiend Nederlands, Duits, Engels en Sranan Tongo af met kwetsbare Engelstalige popnummers – ondersteund door haar steengoede Duits-Nederlands-Surinaamse hipster-huisband. Zonder zelfmedelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trapt Nina haar complete afkomst, haar generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder.