Nieuwe Huys Concerten | Delta Pianotrio cd-presentatie

Datum/Tijd
za 05-03-2022
20:15 uur

Locatie
Doopsgezinde Vermaning Zaandam
Westzijde 80
1506 EG Zaandam

Categorieën


Op zaterdag 5 maart om 20.15 uur speelt het Delta Pianotrio in de Zaandamse Vermaning een programma ter gelegenheid van het uitkomen van hun nieuwste cd. Daarop staan onder meer het nieuwste, Derde Pianotrio van de Amerikaans-Russische componiste Lera Auerbach, en het Dumky Trio van Antonin Dvorak. 

7 jaar geleden speelde het Delta Pianotrio voor het eerst in Zaandam. Opmerkelijk onderdeel van hun programma was toen het Pianotrio van de hier totaal onbekende Lera Auerbach. Ongewoon spannend, oorspronkelijk en fantasievol was deze muziek, speciaal voor de Delta’s geschreven. Toen ze een tijdje later terugkwamen hadden ze een tweede Trio van Auerbach bij zich, geheel anders, donkerder van toon maar minstens even goed. Op 5 maart komen ze met een Derde Pianotrio.

Intussen heeft het Delta Pianotrio zich geliefd gemaakt met hun geladen uitvoeringen en hun ontspannen en charmante uitstraling. En niet alleen in Zaandam. Het jonge trio verovert de wereld met hun spel, dat zich verdiept heeft maar in wezen hetzelfde is gebleven: persoonlijk, diepgaand, compromisloos en oprecht. 

Za. 5 maart 20.15 uur, Vermaning, Westzijde 80 Zaandam: Delta Pianotrio met werken van o.m. Auerbach en Dvorak

info en reserveringen via www.nieuwehuysconcerten.nl

Een idioot heeft zich in het centrum van de macht genesteld. Alweer. Wat is dat toch met die centra van de macht van ons? Hij doet wat idioten doen: dreigen alles kapot te maken. Waarom? Omdat hij respect wil…

Respect krijgt hij nooit meer, alleen een verlammende angst. Misschien is dat wat hij bedoelt. We moeten hem dat niet geven.

We moeten doorgaan met heel goed voor onze kinderen te zorgen. Met elkaar te praten, over het leven, misschien wat minder over voetbal of geld. En over wat we moeten doen met onze idioten.

Misschien moeten we muziek voor ze maken. Had Valery Gergjev zijn vriend de idioot maar ingewijd in wat muziek betekent: vrede. 

Toch wordt ons concert aanstaande zaterdag niet opgedragen aan de idioot, maar aan degenen die hij kapot wil maken: de inwoners van de Oekraïne, en die van zijn eigen Rusland. We kunnen nu niet meer spelen zonder aan ze te denken.