Niet-alledaagse expositie in de KunstGreep

Datum/Tijd
wo 19-10-2022 - ma 28-11-2022
09:00 - 17:00 uur

Locatie
De KunstGreep
Kerkbuurt 4
1511 BD Oostzaan

Categorieën


Tine en Jan houden een duo-expositie.
Tine en Jan houden een duo-expositie. (Foto: Barbara van Wijk)

Jan Kleijn (66) is al vijftig jaar hobbyfotograaf. Aanvankelijk met filmrolletjes en alles wat erbij kwam kijken, maar nu digitaal in zwart wit en kleur. Toen hij zestien jaar oud was, raakte hij al verslingerd aan het fotograferen. Alles wat zijn bijzondere aandacht ving legde hij op de gevoelige plaat vast. Later specialiseerde hij zich in model- en portretfotografie en nu fotografeert hij graag vogels en natuur. Op deze expositie toont hij voornamelijk de schoonheid van de natuur op Texel, maar waar natuur te vinden is, daar is Jan ook te vinden. Logisch dat hij in het Twiske regelmatig met zijn camera in de aanslag ronddoolt. Jan heeft wel cursussen gevolgd, maar is voornamelijk autodidact.

Een niet-alledaagse expositie in De KunstGreep. Te zien vanaf 19 oktober tot 28 november. Wat er niet alledaags is aan de tentoonstelling, is dat hier drie verschillende genres kunst te zien zijn: fotografie, keramiek, en schilderkunst. Tine Pauwels en Jan Kleijn hebben de handen ineengeslagen om er iets moois van te maken en om iets bijzonders te laten zien.

Tine Pauwels (80) was aanvankelijk werkzaam als kinderverzorgster. Daar, in de Molenwijk, was ze vaak met de kinderen met brooddeeg in de weer. Die hobby groeide uit tot keramiek, want ze kreeg toen een cursus scheikunde aangeboden waar ze alles leerde over glazuren mét en zonder lood. Ze begon met zelfdrogende klei maar al gauw werd er een oven gebruikt voor de echte klei die gebakken moest worden. Later ging Tine schilderen met olieverf en nog weer later met acrylverf. Haar stijl is veelzijdig. Ze combineert graag realisme met surrealisme, waardoor bijvoorbeeld een prachtige dodo-kop opeens een onherkenbaar lijf kan krijgen. Elk kunstwerk is weliswaar herkenbaar als ‘een Pauwels’ maar toch verschillen alle werken van sfeer en dát is zo bijzonder aan het werk van Tine.