New Moon Orchestra

Datum/Tijd
zo 21-05-2023
16:30 uur

Locatie
De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

Categorieën


New Moon Orchestra

  • Concert

zondag, mei 21, 2023Open: 15:00Aanvang: 16:30Prijs: VVK: €7,50 Deur: €12,50


Op zondag 21 mei geeft het New Moon Orchestra (NMO) een optreden in de Groote Weiver! Zaanse muzikanten met roots van over de hele wereld spelen samen hun favoriete muziek, uit Afghanistan, Irak, Turkije, Ethiopië, Suriname, Verenigde Staten, de Molukken, Syrië, Honduras, Zaanstad, Oekraïne, IJsland…

Het motto is: muziek verbindt! In het NMO spelen muzikanten uit de hele wereld, jong en oud en amateurs en professionals met elkaar. Het repertoire wordt bepaald door de bandleden zelf. Zij spelen muziek uit de hele wereld, op instrumenten uit de hele wereld: hits uit de Arabische wereld, Scandinavische folksongs, Latijns Amerikaanse kinderliedjes. Wat brengt ze samen? Liefde voor mensen en voor de muziek. De muzikanten vertellen wat de muziek voor hen betekent en zo speciaal maakt. Zo leer je de muziek èn de muzikanten kennen. Na afloop is er een borrel met muzikanten en publiek

Meer over het New Moon Orchestra

September 2020 startte FluXus samen met Taalcafé de Sluis en arrangeur/dirigent Arthur Wagenaar het New Moon Orchestra: een band die diversiteit omarmt en tot haar kracht maakt. Inmiddels zijn COA Zaanstad en NewBees ook partner van het New Moon Orchestra. Een keer per maand komen de muzikanten bij elkaar om te repeteren en verzorgen bovendien een kort optreden. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zaanstad en FluXus.

FluXus (Centrum voor de kunsten in Zaanstad), Arthur Wagenaar (arrangeur/ bandleider), Taalcafé De Sluis, NewBees en COA Zaanstad (Taalcafé voor nieuwkomers) organiseren samen het New Moon Orchestra (NMO).

In deze zeer diverse band spelen Nederlanders en nieuwkomers, jong en oud, en amateurs en professionals met elkaar. We spelen muziek uit de hele wereld (Turkije, Oekraïne, Irak, Afghanistan, Honduras, Syrië, IJsland, Molukken, Verenigde staten, Suriname) op instrumenten uit de hele wereld, in alle stijlen van klassiek tot meezingers. Het repertoire wordt bepaald door de bandleden zelf: ieder mag nummers uit zijn of haar cultuur aandragen, die om welke reden dan ook voor hem of haar belangrijk zijn. Deze nummers worden op maat gearrangeerd en vervolgens gezamenlijk uitgevoerd.

Mensen van verschillende leeftijd en heel verschillend muzikaal niveau, van getalenteerde beginners tot professionals, zijn in het orkest gelijkwaardig. Zeer eenvoudige en meer veeleisende partijen vormen een organisch geheel. Noten lezen, improviseren, voorspelen, naspelen, soleren, je optrekken aan een groep: het gebeurt allemaal door elkaar. Geen vorm van musiceren is beter dan een andere, zo min als geen mens beter is dan een ander. We genieten met elkaar van de rijkdom van muziek. Zo komen we muzikaal tot elkaar. Iedereen leert van én aan elkaar. We laten graag horen en zien welke rijkdom we met elkaar spelen en waarin het publiek zich ongetwijfeld herkent!