Nederlands Film Festival: Sweet Dreams

Datum/Tijd
vr 22-09-2023
19:00 uur

Locatie
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


Het Nederlands Film Festival opent op 22 september met Sweet Dreams van Ena Sendijarevic (Take Me Somewhere Nice). Gelijktijdig met de opening in Utrecht vertonen we de film met inleiding van de Zaanse filmjournalist Alexander Zwart.

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

Gesproken taal: Nederlands, Bahasa
Genre: drama
Speelduur: 102 min
Cast: Renée Soutendijk, Florian Myjer, Lisa Zweerman, Hans Dagelet, Hayati Azis, Peter Faber, Rio den Haas, Muhammad Khan

https://www.de-fabriek.nl/films/1351-nederlands+film+festival+sweet+dreams.html