Natuurmuseum Schatgraven & Fossielen

Datum/Tijd
zo 27-02-2022
11:00 - 16:00 uur

Locatie
Natuurmuseum E. Heimans
Thijssestraat 1
1504 LB Zaandam

Categorieën


Voor elk wat wils in Natuurmuseum E. Heimans

Voor elk wat wils in Natuurmuseum E. Heimans

ZAANDAM – Onder de noemer ‘geduld is een schone zaak’ vandaag het ‘bevrijdende’ bericht dat het Natuurmuseum E. Heimans aan de Thijssestraat weer geopend is. Dat maakt dat de agenda meteen barstensvol staat.

Elke zondag kunnen de Zaankanters daar bijvoorbeeld de nieuwe expositie Schatgraven bezoeken. Je bent welkom vanaf 13.00 uur, de deuren sluiten rond 17.00 uur. De komende weken zijn er extra activiteiten gekoppeld aan onze expositie (die in december helaas niet door konden gaan). We werken daarbij nauw samen met vrijwilligers van Geologievereniging Amathysta. Welke activiteiten staan er op het programma?

ZONDAG 27 FEBRUARI: SCHATGRAVEN & FOSSIELEN
Ook deze zondag een zoektocht naar schatten. Deze keer in de vorm van mineralen, edelstenen, fossielen, haaientanden, enzovoort. Ook deze activiteit heeft grotendeels buiten plaats en in het leslokaal. Deze zondag is er ook een kampvuurtje waar je je eigen broodje kunt bakken. De start is om 11.00 uur en rond 16.00 uur zal er worden afgesloten.

Het natuurmuseum is geopend tot 17.00 uur. Binnen kun je de expositie Schatgraven bewonderen. Er zijn botten van de wolharige mamoet te zien en een dino-schedel, en in onze ‘mini woestijn’ kun je speuren naar fossielen.

De kosten
Deelnemers betalen € 3,50 per activiteit.
Kinderen vanaf 3 jaar betalen 4 euro toegang tot het museum, de eerste twee volwassen begeleiders zijn gratis (net als Vrienden van het ZNMC). Bij Natuurmuseum E. Heimans aan de Thijssestraat houdt men zich aan de huidige coronamaatregelen.