Nacht van de vleermuis op de Rodenburghoeve

Datum/Tijd
za 26-08-2023
20:00 - 22:00 uur

Locatie
Boerderijcamping De Rodenburghoeve
Busch en Dam 22
1911 MS Uitgeest

Categorieën


Jan Boshamer, vleermuiskenner bij uitstek, geeft tekst en uitleg over de bijzondere beestjes die in het donker kunnen vliegen.
Jan Boshamer, vleermuiskenner bij uitstek, geeft tekst en uitleg over de bijzondere beestjes die in het donker kunnen vliegen. (Foto: aangeleverd)

Vleermuizen leven van insecten. Op het menu staan muggen, motjes en kevers. Sommige soorten eten ook spinnen en wel eens een vislarve. Hoe groot zijn de vleermuizen, hoe oud worden ze, waar kun je ze aantreffen? De persoon die je hierover alles kan vertellen is Jan Boshamer, de vleermuiskenner bij uitstek. Al een aantal jaren geeft Jan tijdens de Nacht van de Vleermuis een lezing op de Rodenburghoeve. Telkens weet hij de terugkerende toehoorder weer te verrassen met nieuwe informatie en toont hierbij prachtige foto’s van verschillende vleermuissoorten. 

De lezing is geschikt voor jong en oud. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Locatie is de stal van de biologische dynamische veehouderij de Rodenburghoeve annex minicamping, Busch en Dam 22, Uitgeest/Krommeniedijk. 

Batdetector

Na afloop van de lezing is er een korte pauze met gelegenheid tot het nuttigen van koffie, thee, limonade en koek tegen een kleine (contante) vergoeding. Het tweede gedeelte van de avond wordt gevuld met het verkennen van het terrein rondom de stallen met de batdetector. Dit is een apparaat dat de ultrasone geluiden registreert van de aanwezige vleermuizen waardoor je ze kunt vinden én weet welke vleermuis je ziet. Kortom een leerzame en spannende avond!

Tijdstip: 20.00 – 22.00 uur. Gratis toegang, bijdrage wordt op prijs gesteld.