Muziektheater ‘In de Schemering’ in Vermaning Krommenie

Datum/Tijd
vr 18-02-2022
20:00 uur

Locatie
Vermaning Krommenie
Noorderhoofdstraat 46
1561 AV Krommenie

Categorieën


Project Geestdrift presenteert op 18 februari de voorstelling ‘In de Schemering’ in de doopsgezinde kerk in Krommenie, een concertperformance waarin theater, muziek en literatuur door elkaar vloeien.

Met ‘In de Schemering’ reflecteren de musici/acteurs Esther Apituley (altviool), Hans Dagelet (acteur/trompet en Oleg Fateev (accordeon) op deze bizarre ’tijd’, op deze historische gebeurtenis van formaat. En dat doen ze met de nodige dosis humor. Want lachen om de vreemde wending die ons toch al vreemde leven ineens kreeg, is de beste manier om de energie te vinden om door te gaan. Covid-19 betekent wellicht het einde van een tijdperk, maar geeft ruimte aan een nieuwe levenscyclus.

In deze absurdistische voorstelling zien we drie mensen, twee mannen en een vrouw, die worstelen met emoties en ideeën die te groot zijn om te dragen, waarbij de muziek de spiegel is van een getormenteerd gevoelsleven. Thematisch keren deze drie personages, gevoed door de gevolgen van corona, met ‘In de Schemering’ terug naar de basis: naar de vraag waarom ze theater maken, en wat ze eigenlijk zoeken, zowel bij elkaar als in het theater. De voorstelling kreeg vier sterren in de Theaterkrant.

In de Schemering is onderdeel van Project Geestdrift. Project Geestdrift presenteert sinds 2017 inspirerende voorstellingen in doopsgezinde kerkjes in Noord-Holland Noord met als doel bezoekers kennis te laten maken met deze mooie gebouwen en hun rijke geschiedenis. De voorstelling is een co-creatie met Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Kaarten kosten € 13,50 en zijn online te bestellen via www.projectgeestdrift.nl. De voorstelling begint om 20.00 uur en wordt ingeleid met een contextprogramma. Locatie: Doopsgezinde kerk, Noorderhoofdstraat 46, Krommenie.