Music, Maestro! Dominic Seldis and his Orchestra

Datum/Tijd
do 17-02-2022
20:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Genre: Muziek

*I.v.m. de beperkte zaalcapaciteit heeft voor deze voorstelling een loting plaatsgevonden. Alle bezoekers zijn over de uitkomst geïnformeerd. Uitgelote bezoekers zijn verplaatst naar de nieuwe show van Dominic Seldis op 29 april 2023.*

Als contrabassist, dirigent en presentator laat Dominic Seldis, Nederlands favoriete Engelsman, geen gelegenheid voorbijgaan om klassieke muziek te promoten onder een zo breed mogelijk publiek.

Met Music, Maestro! brengt de energieke Brit samen met zijn orkest, bestaande uit negen top musici, ‘an entertaining and spectacular musical journey’, een show vol humoristische persoonlijke verhalen, verbluffende videobeelden en natuurlijk prachtige muziek. U krijgt zelfs vier Dominics voor de prijs van één. En wie weet bent u de geluksvogel die voor even dirigent mag zijn. 

Music, Maestro! belooft een uniek muzikaal avontuur te worden, waarin de musici van wereldklasse zorgen voor hilariteit en ontroering. Voor liefhebbers van Britse humor, geweldige muziek en entertainment! 

Dominic Seldis
Dominic is sinds 2008 1e solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast is hij een geliefd kamermusicus en actief als solist (bij het KCO, London Symphony Orchestra,  Philharmonia Orchestra, BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest). Dominic is docent aan de Royal Academy of Music in Londen. Hij gaf masterclasses in onder meer  New York, Helsinki, Beijing, Florida, Sydney en Zürich. Ook is hij corporate key-note speaker, voice-over acteur, arrangeur en muzikaal leider. Naast zijn werkzaamheden als ‘klassiek musicus’, heeft Dominic ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij is te horen in vele film- en tv-soundtracks (Harry Potter, James Bond, The English Patient, Dr. Who.) en trad op met verschillende popmusici (Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Wouter Hamel, Giovanca). Het brede publiek kent hem vooral als tv-persoonlijkheid en dirigent.

Zaans Dirigeertalent
In de aanloop naar de voorstelling ‘Music, Maestro!’ op dinsdag 17 maart 2019 met contrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest Dominic Seldis, organiseerden het Zaantheater, Het Zaans Showorkest en FluXus de workshop Zaans Dirigeertalent. De 15 gekozen deelnemers namen het tegen elkaar op in de repetitieruimte van Het Zaans Showorkest. De kandidaten dirigeerden daar allemaal hun favoriete stuk en kregen feedback van een deskundige jury. Tyler ter Meulen kwam als winnaar uit de bus en krijgt de eer om op te treden als dirigent in deze voorstelling van Dominic Seldis.