Mother of Millions & Playgrounded & Kid Harlequin

Datum/Tijd
vr 10-05-2019
21:30 uur

Locatie
North Sea Venue
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën


Mother of Millions is in 2008 opgericht en afkomstig uit Athene. De progressieve metalband deelde eerder het podium met Devin Townsend Project, Textures, Leprous, Septicflesh en vele anderen. Vorig jaar toerden ze door het land met Ruud Jolie’s For All We Know. In november 2017 brachten ze hun tweede album “Sigma” uit, die veel lovende reacties ontving. Op vrijdag 10 mei komen ze naar Zaandam met de Artifacts Tour!
“Mother Of Millions laveert van eb naar vloed en weer terug en doet dat op een intrigerende manier, met intelligente ritmetwists, melancholische melodieën en emotionele zang.” -Metalfan

Playgrounded is een uit Griekenland afkomstige, in Rotterdam woonachtige band die een verrassende combi speelt van heavy rock met elektronische muziek. Hun debuutalbum “Athens” kwam in 2013 uit en werd lovend ontvangen door toonaangevende magazines en blogs in Griekenland en in heel Europa. De band tourde vervolgens door Griekenland, Italië en Nederland, waarbij ze o.a. het podium deelden met Anathema en Riverside.

Het sinistere geluid van dit Rotterdams/Amsterdams zwartkijkerscollectief ligt in het verlengde van Marilyn Manson, Skinny Puppy en de latere Killing Joke-platen. Kid Harlequin is op bepaalde fronten ook een verrassend melodieuze band: door middel van ingehouden spanningsbogen suspense creërend, om vervolgens als een duveltje uit het doosje de luisteraar bij de keel te grijpen. En voor degenen nu nog twijfelen of het Kid Harlequin wel menens is: deze band beschikt over een drumster met het voorkomen van een Mortal Kombat-strijder.

https://www.podiumdeflux.nl/event/338/mother-of-millions-album-tour-playgrounded-kid-harlequin