Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie

Datum/Tijd
vr 01-04-2022
20:00 - 22:15 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


De Spelersfederatie i.s.m. de Theatertroep

‘Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie’, is een krimi meets Romeinse tragedie meets komedie meets politieke thriller. Met liedjes, dansjes en een spannende ontknoping. Een soort ‘Borgen’, maar dan grappiger en bloederiger, gemaakt door het nieuwe theatergezelschap De Spelersfederatie in samenwerking met de Theatertroep. Regisseur van het stuk is Pieter Kramer. Hij maakte eerder samen met schrijver Don Duyns velen succesvolle familievoorstellingen zoals ‘Repelsteeltje en de blinde prinses’.

‘Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie’, is een hilarische en scherpe satire over het moordcomplot op Julius Caesar. Voormalig slaaf/ detective Xenox gaat op onderzoek naar de moord op Caesar. In een Agatha Christie-achtige ontknoping ontdekken we wie de moordenaar van Caesar is. In 48 v Chr. werd Caesar door de senaat tot dictator benoemd, maar men was bang dat hij te veel macht naar zich toe zou trekken. De moord op hem wordt gezien als een moord op de dictatuur. Maar na zijn dood vervalt het Romeinse rijk in chaos en burgeroorlog. In een spannende over-de-top whodunit in Oud-Romeinse setting ontdekt Xenox wie de moordenaar is en stelt de vraag of Caesar niet een béétje om de moord gevraagd had…

Over de Spelersfederatie
De Spelersfederatie is een nieuw theatergezelschap dat vooral komedies wil maken. Kenmerkend aan de groep is dat de acteurs bepalend zijn. Zij bedenken een idee en vragen er vervolgens een regisseur en tekstschrijver bij, in plaats van andersom.

Over Pieter Kramer
In de jaren tachtig kreeg Pieter Kramer als televisieregisseur bekendheid met programma’s als ‘Theo en Thea’ en ‘Creatief met Kurk’. Voor Theater Rotterdam (eerder het Ro Theater) maakte hij  muzikale familievoorstellingen als ‘Lang en gelukkig’, ‘Snorro’, ‘De Zere Neus van Bergerac’, ‘De gelaarsde poes’, ‘Hamlet en Repelsteeltje en de blinde prinses’.