Momix | ALICE – Down The Rabbit Hole

Datum/Tijd
di 15-11-2022
20:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


De Amerikaanse MOMIX-choreograaf Moses Pendleton, schepper van droomwerelden vol vreemde vogels en acrobatische danstaal, liet zich inspireren door de avonturen van Alice in Wonderland. Niks is wat het lijkt te zijn, alles beweegt en verandert. Met kleurrijke kostuums die ware kunststukjes zijn veranderen de dansers in één beweging in een rups, een speelkaart of een bloem.

Moses Pendleton vertelt: ‘Ik wilde het verhaal van Alice niet opnieuw vertellen. Het is voor mij het begin voor nieuwe ontdekkingen, een zoektocht naar onze grenzen. Ik wil deze show naar plekken brengen waar MOMIX nog nooit is geweest, waar dans, licht, muziek, kostuums en videoprojecties samen komen.’ The World of Dance schreef: ”Alice by Momix is a triumph of imagination, illusions, and special effects, a mind blowing show.”

MOMIX (USA) staat onder de artistieke leiding van Moses Pendleton, een van Amerika’s meest innovatieve en meest uitgevoerde choreografen. MOMIX staat internationaal bekend om de presentatie van werk van uitzonderlijke inventiviteit en fysieke schoonheid. Met niets meer dan licht, schaduw, rekwisieten en het menselijk lichaam, verbaast MOMIX al 40 jaar lang het publiek.

Albert HeijnzaalBestel