Modeltreinbeurs in De Vuister

Datum/Tijd
zo 19-03-2023
09:45 - 14:15 uur

Locatie
Buurthuis De Vuister
Molenwerf 44
1541 WR Koog aan de Zaan

Categorieën


 

Op zondag 19 maart aanstaande vindt alweer de modeltreinbeurs in Koog a/d Zaan plaats in buurthuis De Vuister. Molenwerf 44, 5141 W te Koog a/d Zaan.  van 09:45 – 14:15 uur

Deze beurs bestaat al sinds midden 80-er jaren van de vorige eeuw en is de oudste modeltreinbeurs in Noord-Holland. In de loop van de jaren zijn er vele andere beurzen bij gekomen in Noord Holland, maar door verminderde belangstelling voor modelspoor, door de opkomst van mobiele telefoons en computerspellen, is de modeltreinbeurs in Koog als een van de weinige modelspoorbeurzen overgebleven in Noord Holland.

Door bijvoorbeeld het landelijke televisieprogramma “Kleine treintjes” en de introductie van digitale technieken in het modelspoor, waardoor er meer mogelijk is zonder ingewikkelde technische schakelingen, komt de belangstelling langzaam weer terug.

Er is weer volop belangstelling van deelnemers die uit alle windstreken van Nederland komen. Op de beurs kan men snuffelen tussen kramen met allerlei gebruikte treinen en andere spoorse zaken, en even lekker bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken.

De bezoeker kan hier terecht met allerlei vragen over deze hobby en eventueel uw oude treinen laten taxeren, repareren of gewoon verkopen. Wat de een niet meer gebruikt kan voor de ander wellicht nog goed van nut zijn.

Aanbod

Er zal een aanbod zijn van (gebruikte) treinmodellen, railmateriaal, toebehoren en literatuur van de meeste merken.  Op de beurs kunnen (gebruikte) treinen geruild, verkocht en gekocht worden. Hobbyisten die met een probleem op modelspoorgebied zitten kunnen mogelijk een antwoord op hun vragen krijgen.

* De zaal is geopend van 09:45 – 14:15 uur

* De toegangsprijs bedraagt voor:

   Volwassenen                       € 3,00

   Kind                                      € 1,30

http://www.eurospoor.nl/nl/bezoekers/lokale-beurzen/ 

Organisatie:

Leo Hendriksen

Amazonelaan 86

1448 TN PURMEREND

Tel. (0299) 640354, Fax. (0299) 646197

eurospoor@eurospoor.nl

Foto: Geheel metalen locomotief uit de 60-er jaren compleet met de originele doos met dynamische voorstelling van de locomotief. (Een groter formaat foto als bijlage. Foto Eurospoor.)