Mira van der Lubbe | Maak van je shit een hit

Datum/Tijd
di 12-02-2019
20:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Mira-van-der-Lubbe_Maak-van-je-shit-een-theaterhit.jpg-Krista-van-der-Niet-web.jpg

Als Mira te horen krijgt dat ze erfelijk belast is met het borstkanker-gen BRCA1 besluit ze van haar shit een hit maken. In plaats van in bed te blijven liggen met een deken over haar hoofd zoekt ze het podium op. Samen met muzikant Eva van Manen brengt zij dit krachtige verhaal over een wrange realiteit en hoe je je daar niet door moet laten kisten. Op sprankelende wijze toont ze aan dat het leven niet maakbaar is. Vader Huub van der Lubbe schreef de liedteksten voor zijn dochter. Mira speelde de voorstelling al met groot succes op de Parade.

Mira van der Lubbe (30) is actrice en theatermaker. Muziek en performen zit in haar DNA, met dezelfde souplesse, hetzelfde plezier en sjeu als haar vader neemt ze de toeschouwers mee. In 2011 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie waarna ze o.a. voorstellingen maakte als actrice te zien was bij o.a. Orkater, Het Nationale Theater en Toneelgroep Maastricht.

Eva van Manen (28) is zangeres, songwriter, muzikant en producer. Zij volgde de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie in hetzelfde jaar als Mira, waar ze elkaar artistiek vonden. Eva vervolgde snel haar weg in de muziek en schreef muziek met en voor o.a. Spinvis, toneelgroep Amsterdam, Filmgasten. Najaar van 2018 komt haar eerste solo album uit waaraan zij samenwerkte met o.a. rapper Gideon Gikkels’ Everduim.

Meer info