Mijn vrijheid, jouw vrijheid: Woman

Datum/Tijd
di 05-10-2021
20:00 uur

Locatie
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


Van 25 september tot 28 oktober is de expositie Mijn vrijheid, jouw vrijheid te zien. Donderdag 5 oktober 18.30 is de officiële opening van deze expo met om 20.00 de documentaire Woman, over de kracht van vrouwen.

Een intiem en divers portret van tweeduizend vrouwen uit meer dan vijftig landen. Getuigenissen van zeer verschillende vrouwen, van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs. Een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn. Woman opent ons de ogen met thema’s als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, politiek en het vrouwelijk lichaam. Met als belangrijkste vraag: wat betekent het om vrouw te zijn op deze aardbol? Woman is een buitengewone documentaire van de invloedrijke Franse regisseur en natuurfotograaf Yann Arthus-Bertrand (1946).

De expositie Mijn vrijheid, jouw vrijheid De tentoonstelling wil de kwestie van vrijheid onder de aandacht brengen via een vrouw wier onvervreemdbare rechten op vrijheid in veel landen en gemeenschappen worden beperkt door bevelen, verboden en wetten.

Op 26 oktober van 15.30 tot 17.30 vindt een debat plaats met prominente mensen uit de Zaanstreek en een officiële afsluiting van de expositie.

Barbara Kuiper – docent Regio College / gespreksvoerder

Jan Hamming – burgemeester Zaanstad
Wieke Hart – schrijfster
Mariska Schuttevaer – (Powervrouw) Raadslid Rosa
Mary Kuek – Zaanse Vrouwenkracht
Rosanne Kolvers – secretaris De Zaanse Regenboog

In verband met beperkt aantal plaatsen, graag aanmelden voor deze evenement (via e-mail exposities@kinga-wieczorek.nl of wieczorek.kinga@gmail.com)

Gesproken taal: Engels, Frans, Spaans
Genre: documentaire
Speelduur: 105 min
Cast: Norma Bastidas, Gabriela Melgoza, Virginie Raisson

https://www.de-fabriek.nl/films/666-mijn+vrijheid+jouw+vrijheid+woman.html