Mercy John Nederlandse Americana-sensatie

Datum/Tijd
vr 06-01-2023
20:30 uur

Locatie
Podium De Flux
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën


MERCY JOHNNederlandse Americana-sensatie20:30 Podium de FluxMuziek:AmericanaVoorverkoop:€17Deurverkoop:€18Deur open:20:00TICKETS

OMSCHRIJVING

‘Zijn akoestische spel, die gierende gitaren, dat altijd strakke tempo, die grootse dynamiek, die warme stem, die meehuilende lapsteel en als schouder dienstdoende Hammond, die oprechtheid in zijn woorden vol zelfkritiek – het is om te janken zo mooi.’ – OOR Magazine

Hij schreef mee aan Danny Vera’s #1 hit ‘Roller Coaster’ en wordt gezien als dé sensatie binnen de Americana-artiesten in Nederland: Mercy John, oftewel John Verhoeven. Op vrijdag 6 januari staat hij samen met zijn band in DE FLUX.

Na het uitbrengen van zijn debuutalbum This Ain’t New York volgde een aantal festivaloptredens en een tour met JW Roy en Danny Vera.

‘Nights on Fire’, zo luidt de titel van het nieuwe langverwachte derde studioalbum van Mercy John. Deze opvolger van het alom geprezen album ‘Let It Go Easy’ (2019) zal begin oktober 2022 op vinyl en CD gereleased worden bij V2 records.

Het nieuwe 11 nummers omvattende album schreef Mercy John in de Covid-periode. Een tijd waarin ieders geduld op de proef werd gesteld, er steeds maar weer shows verplaatst werden en het succes van de mede-geschreven hit ‘Roller Coaster’ vooral op de radio te horen was en helaas niet live. Maar nu is het tijd voor iets anders, tijd om naar buiten te gaan: De nacht in. Om iets nieuws te ontdekken. Om het leven te vieren dat voor ons ligt, maar ook om het leven te vieren van diegenen die Mercy John helaas in het afgelopen jaar zijn ontvallen.