Melike Sahin

Datum/Tijd
di 31-10-2023
20:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Zangeres Melike Şahin komt naar Zaandam. Voorheen toerde ze de wereld over met de psychedelische cultband BaBa ZuLa. Sinds 2017 is Melike solo en genereert met haar combinatie van pop, psychedelische elektronische muziek en een zweem van disco miljoenen streams met hits als ‘Deli Kan’, Nasır’ en ‘Tutuşmuş Beraber’.

Met Melike Şahin presenteren we één van de meest veelbelovende en meest besproken Turkse artiesten van dit moment. De veelzijdige Şahin is sinds het verschijnen van haar debuutalbum “Merhem” een van de grootste artiesten van Turkije.

Ze zong in de soundtrack voor de film Djam van de Algerijns/Franse regisseur Tony Gatlif, die ook de regie voor de clip van ‘Sevmek Suçsa Suçluyum’ verzorgde. Melike maakte ook naam in de wereldmuziekscène, mede door haar werk met de Israëlische alternatieve world fusion producer Kutiman en met de Israëlische Oriental rockband Boom Pam.

Op haar eerste solo album werkte Melike samen met Mabel Matiz, Sabi Saltiel, Uri Brauner Kinrot van Boom Pam, Can Güngör, Emre Maliks, Elif Dikeç en Dijf Sanders. De ten dele retro-stijl klinkt door in de keyboards, de electro-baglama en de Oriëntaalse violen. Zelf omschrijft ze haar stijl als “mediterrane Arabesk”, die zowel vernieuwend is als sporen draagt van de zangers die haar inspireerden zoals Safiye Ayla, Müzeyyen Senar, Selda Bağcan, Ümmü Gülsüm en de Libanese diva Fairouz.

Sahin/ Şahin

Albert HeijnzaalBestel