Matzer Theaterproducties | Je kunt me gerust een geheim vertellen (morgen ben ik het toch weer vergeten)

Datum/Tijd
di 12-10-2021
20:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina. Wij wensen u een fijne voorstelling!

Je kunt me gerust een geheim vertellen is een hoopvolle theatervoorstelling over dementie.

Een moeder raakt haar kompas kwijt. En haar streken. Haar kind gaat op zoek naar de gebruiksaanwijzing. In de mist, in de hilariteit, in het verdriet en soms ook in de wanhoop. Ergens in een tijdmachine vinden ze elkaar en komen ze dichter bij elkaar dan ooit. Je kunt me gerust een geheim vertellen is een hoopvolle theatervoorstelling over dementie; geschreven door regisseur Madeleine Matzer, gespeeld door Juul Vrijdag, met muzikale ondersteuning door Helge Slikker. 

Door de toegenomen welvaart leven we langer en blijven we ook langer gezond. Geweldig natuurlijk, maar dat ouder worden brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Zoals bijvoorbeeld dementie. Wat gebeurt er als de relatie tussen een ouder en een kind langzaam maar zeker ontmanteld wordt. Na de voorstelling is er een nagesprek met als thema: hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe?

“Elke voorstelling die ik maak is persoonlijk, omdat ik altijd start vanuit iets dat mij raakt of fascineert. Maar de voorstelling Je kunt me gerust een geheim vertellen komt recht uit mijn hart en mijn eigen ervaring. De voorstelling is geïnspireerd door de 14 jaar waarin mijn moeder Alzheimer had en ik met zowel wanhoop als verwondering dit proces heb mogen volgen. Dat we Je kunt me gerust een geheim vertellen – juist nu we corona hopelijk langzaam maar zeker achter ons laten – eindelijk mogen spelen, maakt deze productie alleen nog maar bijzonderder voor me. Volle kracht vooruit! – Madeleine Matzer.