Masterclass Zaans Poppannel

Datum/Tijd
do 05-10-2023
19:30 - 21:00 uur

Locatie
Podium De Flux
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën


MASTERCLASS ZAANS POPPANEL – RUIM 120 JAAR ERVARING: RENIET VRIEZE, JEROEN BOOY EN RUBEN HOEKE KOMEN VERTELLEN!

05OKT19:30 – 21:00MASTERCLASS ZAANS POPPANEL – RUIM 120 JAAR ERVARING: RENIET VRIEZE, JEROEN BOOY EN RUBEN HOEKE KOMEN VERTELLEN!MASTERCLASS SERIEPodium de Flux, Hemkade 48Voorverkoop€7.50Deurverkoop€10.00Deur open19:00TICKETS

 

OMSCHRIJVING

NIEUW! Zaans Poppanel in DE FLUX! Op donderdagavond 5 oktober komen drie doorgewinterde Zaanse muzikanten naar DE FLUX om hun ervaringen binnen de Zaanse- en Nederlandse muziekscene te delen.

Reniet Vrieze, Jeroen Booy en Ruben Hoeke – samen goed voor meer dan 120 jaar ervaring in de muziekscene – vormen deze avond het Zaans Poppanel en zullen alle ins en outs m.b.t. de Zaanse- en Nederlandse muziekscene delen met een ieder die van hen wilt leren, ongeacht genre.

Thema’s die deze avond onder andere aan bod komen:

 • Hoe krijg ik mijn band muzikaal gezien op een hoger niveau?
 • Hoe zorg ik ervoor ik als artiest opval bij programmeurs, radio, tv en festivals?
 • We hebben een demo opgenomen. Wat nu!?
 • Wat is de tegenwoordig de rol van een platenmaatschappij?
 • Social media; waarom is het belangrijk?
 • We zijn klaar om het podium op te gaan, maar hoe regel ik optredens?
 • Hoe creëren we samen een gezonde Zaanse Popcultuur?
 • Als artiest investeren: wat is een slimme aanpak?
 • Repeteren; hoe de ik dat effectief?
 • Contracten, verloningen, distributiedeals; hoe regelen we dat?
 • Buma Stemra en SENA; wat doen die voor ons?
 • Kan ik als beginnend artiest aanspraak maken op subsidie en of sponsoring?

Reniet Vrieze
Reniet Vrieze toerde in de jaren negentig door Europa als zanger/gitarist van The Pilgrims. Hij bracht tientallen platen uit en was met zijn band veelvuldig te gast op festivals alsmede op radio en tv. Daarnaast organiseerde hij jamsessies waar hij o.a. een jonge Ruben Hoeke op sleeptouw nam. Tegenwoordig geeft Reniet zangcursussen, bandcoaching, beheert zijn eigen RAW-oefenruimte in Zaandijk, brengt platen uit en is een grote stimulans voor leergierige muzikanten.

Jeroen Booy
Drummer Jeroen Booy scoorde op zeer jonge leeftijd zijn eerste successen met ‘Roberto Jacketti & the Scooters’, gevolgd door nog grotere successen met een van Nederlandse meest invloedrijke bands; ‘The Scene’. Rock Werchter, Pinkpop, Ahoy, Ziggo Dome, buitenland, tv, radio; Jeroen heeft het allemaal gedaan. Tegenwoordig speelt hij in zijn eigen band ‘Rauw & Teder’, heeft een eigen opnamestudio, rijdt artiesten door het land, begeleid jonge talenten en heeft zijn eigen PA-verhuurbedrijf.

Ruben Hoeke
Gitarist Ruben Hoeke uit Krommenie kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’.

Aansluitend vindt er een FLUX jamsessie plaats. Dus neem je instrument mee en kom gezellig mee jammen!