Maria de Fátima | Nacht in Lissabon

Datum/Tijd
za 17-03-2018
20:30 - 22:20 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Maria de Fátima - Nacht in Lissabon (2).jpg

Ga mee op een nachtelijke ontdekkingstocht door Lissabon met fadozangeres Maria de Fátima, verteller David Vos en drie muzikanten.

Gelauwerd fadozangeres Maria de Fátima, verteller David Vos en drie muzikanten op gitaar en contrabas nemen u mee op een wandeling door Lissabon. U wandelt van zonsondergang tot in de kleine uurtjes langs de oevers van de Taag via pittoreske steegjes naar beruchte volkswijken. U ziet dagjesmensen in restaurants en schimmige figuren op donkere straathoeken. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen Fado. Ga mee op deze nachtelijke ontdekkingstocht en beleef de zuidelijke sfeer van Lissabon, gewoon vanuit uw stoel in het Zaantheater.

Maria de Fátima, geboren in de volkswijk Boavista, won al op haar 12e Lissabon’s belangrijkste zangcompetitie ‘A Grande Noite do Fado’. 40 jaar later zingt zij de Fado nog steeds vanuit haar tenen en zij werd reeds door de Portugese president opgenomen in de ‘Orde van Infante D. Henrique’ voor haar verdienste omtrent deze muziek.

Hoe mooi je bent, Lissabon van de cabarets, van de kroegen en café’s! Door de lucht klinkt een trieste zangstem, de trilling van een gitaar, in een steeg met een slechte naam” Artur Ribeiro- Lisboa às Zero Horas

Daniel Raposo: Portugese gitaar
Hans van Gelderen: klassiek gitaar
Felix Hildenbrand: contrabas

Zang: Maria de Fátima
Verteller: David Vos

Meer info