Margje Haringa exposeert in De Kunstgreep

Datum/Tijd
wo 07-09-2022 - di 18-10-2022
09:00 - 17:00 uur

Locatie
De KunstGreep
Kerkbuurt 4
1511 BD Oostzaan

Categorieën


Nadat Margje gezamenlijk met de andere leden van creatieve groep ‘de Noordwesters’ in De Kunstgreep geëxposeerd had, vond ze het tijd voor een solotentoonstelling. Het hoofdthema van haar werk is de natuur, in veel facetten. Schetsen van planten, bloeiend of afstervend, wieren, schelpen, vruchten, maar ook een dode vogel op het strand, of dode giraffen in de woestijn.

Margje Haringa exposeert haar schilderijen en tekeningen van 7 september tot en met 18 oktober in De Kunstgreep.

Veel inspiratie heeft Margje opgedaan tijdens vakanties, waarbij ze natuurlijk altijd tekenmateriaal meenam. Ook een eenvoudige krantenfoto, zoals in het geval van de giraffen, kan aanleiding zijn voor een tekening. Niet alleen de schoonheid van vorm en de bloei, maar ook het afsterven en de ondergang van de natuur intrigeert haar. Een onderwerp als klimaatverandering kan daarbij niet vermeden worden.

Na het schetsen volgt vaak een verder uitwerking in diverse technieken. Vaak maakt ze gebruik van kleurpotlood of bister (een speciale inkt), maar andere disciplines worden niet geschuwd. Zo ontstaat er een bonte verzameling van linosnedes, aquarellen, krijt- en inkt tekeningen. Vaak combineert ze tekenmaterialen met elkaar, zodat er sprake is van mixed media. Op die manier wordt de bewondering voor de natuur en de afschuw voor de afbraak daarvan, beeldend verwerkt en kunnen ook wij dingen zien waarbij we misschien in het dagelijks leven aan voorbij lopen.

Op zaterdag 17 september is Margje tussen 14.00 en 17.00 uur aanwezig voor een rondleiding.