Mammoetdag in Natuurmuseum

Datum/Tijd
zo 15-10-2023
11:00 - 16:00 uur

Locatie
Natuurmuseum E. Heimans
Thijssestraat 1
1504 LB Zaandam

Categorieën


In het leslokaal van Natuurmuseum E. Heimans, Thijssestraat 1, is zondag 15 oktober van 11.00 tot 16.00 uur een expositie ingericht over fossielen en het leven van de mammoet. 
Er is een verzamelaar aanwezig, die op een baggerschip werkt. Hij heeft heel veel prachtige vondsten gedaan en kan daar boeiend over vertellen. Deze zondag worden schitterende en zeldzame fossielen van de mammoet, bizon en wolharige neushoorn tentoongesteld. Bezoekers kunnen natuurlijk vragen stellen aan de aanwezige deskundigen. Verder kunnen er stukjes bot, ivoor en stukjes kies van mammoeten worden geslepen. Deskundigen van de geologische werkgroep Amathysta zijn aanwezig om daarbij te helpen. En om te vertellen wat je precies in handen hebt. 
De echte mammoetfans kunnen fossiele botten opgraven in de schatgraafkist. De geslepen en gevonden materialen kun je onder een microscoop bekijken en mee naar huis nemen voor je eigen privécollectie. De entree voor deze activiteit en het museum bedraagt 4 euro voor kinderen vanaf 3 jaar (volwassen begeleiders en Vrienden van het ZNMC gratis). Voor de activiteit en materialen wordt een kleine vergoeding gevraagd.