Maak de heimelijke rebel in jou wakker: schrijver Eva Rovers vertelt hoe!

Datum/Tijd
ma 02-12-2019
20:00 uur

Locatie
Cafe Fabriek
Jan Sijbrandsstreeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


eva-rovers-2018

Onze gast deze Platformavond is schrijver Eva Rovers van “Practivisme, een handboek voor heimelijke rebellen”. Rovers laat ons zien dat je geen activist hoeft te zijn om maatschappelijke of politieke verandering te bereiken. Aan de hand van prikkelende stellingen uit haar boek  zal Eva Rovers ons inspireren en wellicht de heimelijke rebel in jou wakker maken.

Maak een plan en doe het samen! Ook op ludieke en originele wijze kun je je punt maken en onder de aandacht brengen. Rovers’ boodschap is: maak een plan en doe het samen! Er is voor iedereen een rol om georganiseerd in verzet komen. Voor de plannenbedenkers, de broodjes smeerders, de posters plakkers tot feitelijke actievoerders. Hieruit blijkt dat we de slogan “Verbeter de wereld, begin bij jezelf” altijd verkeerd hebben begrepen. Het begint bij jezelf, maar wil je echt wat veranderen, dan is alleen jezelf veranderen niet voldoende.

Voor wie is deze avond bedoeld? Voor iedereen die wil weten hoe zij of hij kan bijdragen aan een betere wereld.  Voor iedereen die graag samen plannen smeedt en uitvoert en voor onze vaste bezoekers die het afgelopen jaar hun ideeën hebben gedeeld.  Wij sluiten de avond af met een netwerkborrel.  Met een hapje en een drankje kun je andere ‘heimelijke rebellen’ zoeken.

Over Eva Rovers. Zij is de auteur van gewaardeerde biografieën over Helene Kröller-Muller en Boudewijn Buch. Eva’s meest recente boeken gaan over constructieve rebellie als instrument voor verandering. In het vlammend pamflet “Ik kom in opstand, dus wij zijn” houdt zij – geïnspireerd door Albert Camus – een pleidooi voor kritisch denken en werpt ze nieuw licht op opstand in digitale tijden. In het boek Practivisme geeft Rovers praktische tips voor iedereen die de wereld wil veranderen, maar niet precies weet hoe. Voor dit boek ging zij te rade bij filosofen, opstandige bejaarden, smartphone-demonstranten en vele anderen om te ontdekken hoe je verandering teweeg kan brengen – ook als je geen doorgewinterde rebel bent.

Programma

19.30    Inloop

20.15    Introductie

20.20    Start presentatie

21.30   Toast op heimelijke rebellen