Luilakfeest met een gezellig ontbijt

Datum/Tijd
za 27-05-2023
07:00 uur

Locatie
Grote Kerk Oostzaan
Kerkbuurt 12
1511 BD Oostzaan

Categorieën


Zaterdag 27 mei is het ‘Luilak’. Een feest dat vroeger uitbundig en luidruchtig werd gevierd door de jeugd. Zaterdagnacht vóór Pinksteren begon het gerommel al diep in de vroege uurtjes. 
Kinderen waren niet meer in bed te houden. Vele wekkers gingen al heel vroeg af, want om een uur of vier ’s ochtends moest er in gezamenlijkheid herrie getrapt worden en dát was het Luilakfeest. De slaapkoppen moesten uit bed getrommeld worden.

En nu? Hoe wordt deze nacht nu gevierd? In Oostzaan heeft de jeugd een leukere manier gevonden om de nacht door te brengen. Samen met Jong Oostzaan, de Vrienden van de Grote Kerk, met hulp van Oostzaners voor elkaar en diverse Oostzaanse bedrijven die sponsoren, organiseren ze voor de ‘luilakken’ een heerlijk ontbijt. 
Het begint in de Grote Kerk om 7 uur. De jeugdige luilakvierders van nu verzorgen een ontbijtje voor de luilakken van nu, bedienen de gasten als volleerde obers. Wel vooraf even opgeven (https://grotekerkontmoetoostzaan.nl/evenement/luilakontbijt-2023/) in verband met het aantal te smeren broodjes. Kosten € 1,00 per persoon.