Luchtige lezing op de luie zondagmorgen over België

Datum/Tijd
zo 12-03-2023
11:00 - 12:45 uur

Locatie
Buurthuis De Vuister
Molenwerf 44
1541 WR Koog aan de Zaan

Categorieën


Op zondag 12 maart is er weer een luchtige lezing op de luie zondagmorgen in buurtcentrum De Vuister, Molenwerf 44 in Koog aan de Zaan. De lezing wordt gegeven door Hans Luiten en gaat op deze zondagochtend over “België”.

Nederlanders hebben de neiging nogal lacherig te doen over België. Het land met een taalgrens, vele regeringen, een land waar iedereen die iets lelijks neer wil zetten zijn gang lijkt te kunnen gaan. Een land dat worstelt met islamitisch terrorisme, armoede en verdeeldheid.
Maar hebben wij Nederlanders wel een goed beeld van dit land? Hoe zit het nu echt met de welvaart? Waarom trekken dan toch alle internationale instituten naar dit land? Waarom zijn de meeste Nederlandse kranten in Belgische handen? En klopt het dat Nederland juist lange tijd in de schaduw stond van België?
In deze lezing duiken we in de geschiedenis van onze zuiderburen. Een lezing over de hertogen van Bourgondië en Rogier van der Weyden, de kolonie Congo en Leopold II, de impact van WO I, de taalstrijd, de EXPO’58 (van het atomium), Jacques Brel en het probleem van de wijk Molenbeek, en nog veel meer. En hoe het nu zit met de gewestelijke regeringen van Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

De lezing is van 11.00 tot 12.45 uur en de kosten zijn € 8,00. Vanwege de grote belangstelling voor de lezingen van Hans Luiten adviseren wij om u van te voren aan te melden via: info@devuister.nl