Lichtjestocht de Geuzen

Datum/Tijd
vr 21-10-2022
19:00 uur

Locatie
Kanovereniging De Geuzen
Geuzenpad 1
1504 NZ Zaandam

Categorieën


Vrijdagavond 21 oktober viert de kanovereniging De Geuzen feest. Met kano’s, kayaks en drakenboten gaan ze door de sloten van Oostzaan varen, terwijl ze van zich laten horen met getrommel en gezang. 

Om halfzeven worden de boten versierd en verlicht. De deelnemers zijn verkleed; hoe gekker, hoe mooier. Zodra het donker is gaan de lichtjes aan en vertrekken ze in optocht, dat zal zo rond zeven uur zijn.

De route voert langs de Ambacht, onder de A8 door linksaf, dan rechtsaf en helemaal door naar de Ringvaart door Oostzaan en de boten keren om bij de Ringvaart en varen dezelfde route terug. Het bonte gezelschap slaat op de trommels van de drakenboten en vanaf de waterkant zal er veel en welluidend gezongen worden. Waarschijnlijk niet erg mooi, maar wel erg vrolijk.

Oostzaners waarlangs de tocht voert wordt gevraagd hun tuinen te verlichten met lampen, fakkels of vuurkorven, zodat de route voor de vaarders duidelijk en feestelijk is. Iedereen kan meedoen met boten van de vereniging of met eigen boten of gewoon meevaren met de drakenboten. Na afloop van de tocht is er chocolademelk en glühwein, er worden spelletjes gedaan, er wordt een film vertoond en wie het leuk vindt kan blijven logeren.

Interesse? Kom dan op tijd naar het Geuzenpad 1. Komend vanuit Oostzaan: Kerkstraat uit tot de rotonde Poelenburg, rechtsaf en dan meteen het eerste straatje rechts. Voor nadere informatie: info@kvdegeuzen.nl