Lichtjesavond Krommenie

Datum/Tijd
vr 03-11-2023
17:00 - 21:00 uur

Locatie
Krommenie
-
-

Categorie├źn


Volop sfeer om een dierbare te herdenken.
Volop sfeer om een dierbare te herdenken.
 

Tussen 17.00 en 21.00 uur kun je in een rustige sfeer met licht en muziek bijeen komen op de begraafplaats en samen te lopen, te luisteren en -voor wie dat wil- ergens een lichtje te plaatsen. Er zijn vier aanvangstijdstippen. Vanwege de grote opkomst wordt gevraagd om te reserveren. Daarbij bestaat de mogelijkheid namen op te geven van dierbaren die je graag zou willen gedenken. Op de avond zijn er tegen een kleine vergoeding grafkaarsen te koop om op de begraafplaats te plaatsen.

Startpunt

Startpunt van de bijeenkomst is het schoolplein van basisschool de Hoeksteen aan de Serooskerkestraat. Je wordt welkom geheten met muziek door Jerney Kate Molenaar. Na woorden van inleiding en troost worden de namen van dierbare overledenen genoemd. Het gedeelte op het schoolplein wordt afgesloten met een trompetsignaal. Vervolgens is er een korte, stille lichtjestocht naar de begraafplaats, waarbij iedereen een grafkaars (met deksel) meedraagt.

Op de begraafplaats mag iedereen zelf een plek kiezen voor deze kaarsen. Er worden sfeervolle herdenkingsplekken ingericht, maar de kaarsen kunnen ook op een eigen familiegraf of bij de urnenwand geplaatst worden onder begeleiding van muziek van harpiste Eva Tebbe.

16.45 /17.45/18.45/19.45 uur: Gelegenheid tot opgeven namen/kopen grafkaarsen/
Ontvangst met muziek van Jerney Kate Molenaar.

17.00/18.00/19.00/20.00 uur: Woord van welkom en troost.

17.10/18.10/19.10/20.10 uur: Voorganger noemt de namen van de overledenen met muzikaal intermezzo en trompetsignaal.

17.25/18.25/19.25/20.25 uur: Stille tocht naar de begraafplaats en gelegenheid tot vrij bezoek aan de begraafplaats met muziek van harpiste Eva Tebbe

18.00/19.00/20.00/21.00 uur: Bezoekers verlaten de begraafplaats op eigen gelegenheid.

Tijdsblokken

Per tijdsblok kunnen maximaal 200 mensen toegelaten worden. Toegang is alleen toegankelijk met een vooraf gereserveerd ticket.

Reserveren kan via de website van de Petrusparochie onder het kopje Lichtjesavond of via https://st-petrusparochie.eventbrite.nl/

Er wordt gebruik gemaakt van een eenrichtingslooproute vanaf het schoolplein via de gemeentewerf naar de achterkant van de begraafplaats. Toegang via de normale ingang van de begraafplaats is op deze avond niet mogelijk.

Aan bezoekers is de vraag maximaal vijftien minuten van tevoren aanwezig te zijn en via de drie ingangen het schoolplein te betreden.

Wilt u een naam laten noemen? Stuur dan een mail met daarin het gereserveerde tijdsblok en de namen van de dierbare(n) naar lichtjesavond@t-mobilethuis.nl. Opgeven kan bij aankomst ook nog in de aula van de Hoeksteen.

Deze Lichtjesavond is mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en een bijdrage van gemeente Zaanstad en van Goededoelenfonds Uitvaartvereniging Associatie & IJmond.