Lezing over stervensbegeleiding

Datum/Tijd
ma 08-05-2023
20:00 uur

Locatie
BWZ Belangenvereniging WAO Zaanstreek
Pinkstraat 14
1541 HD Koog aan de Zaan

Categorieën


Bij de Parapsychologie Vereniging Zaanstreek is Angela van der Ploeg maandag 8 mei gastspreekster over het onderwerp stervensbegeleiding.
Vanaf het moment dat we worden geboren is er één ding zeker: we zullen ook weer sterven. 
Toch is de dood een onderwerp dat we nog vaak vermijden. Omdat we er angstig voor zijn, omdat het ons oncomfortabel maakt of omdat het simpelweg te pijnlijk is. Maar weglopen voor de dood is onmogelijk. Angela’s doel is om de dood bespreekbaar te maken. Om in de laatste levensfase voor te bereiden en toe te werken naar dat overlijden. Zodat zowel degene die gaat overlijden, als diens naasten, de overgang naar het hiernamaals in rust en vertrouwen kan laten gebeuren. 
Als complementair stervensbegeleider is dat wat Angela doet. Zij is de verbindende factor tussen degene die gaat overlijden, diens naasten en het hiernamaals. Angela van der Ploeg werkt vijftien jaar in een omgeving waar mensen overlijden. Eerst in de psychiatrie, later in de ouderenzorg en ook bij mensen thuis, in de terminale thuiszorg.
Locatie is het BWZ gebouw, Pinkstraat 14. Aanvang 20.00 uur. Leden gratis, niet leden 10 euro. Opgeven via theo40@yahoo.com