Lezing over analoge testamenten en nalatenschappen, die steeds meer digitaal worden

Datum/Tijd
di 15-03-2022
14:00 - 16:00 uur

Locatie
De KunstGreep
Kerkbuurt 4
1511 BD Oostzaan

Categorieën


Op dinsdagmiddag 15 maart van 14.00 tot 16.00 uur organiseert de Computer Vereniging Oostzaan en Omstreken (CVOO) een themamiddag “Van analoge testamenten en nalatenschappen, die steeds meer digitaal worden” in De KunstGreep, Kerkbuurt 4 in Oostzaan.

Natuurlijk wil je zelf zo lang mogelijk de regie over je leven houden. Maar wat als dat niet meer gaat? Dat kan doordat je vergeetachtiger wordt, maar ook doordat de moderne tijd te snel voor je gaat. Je kunt daarom in een levenstestament een volmacht geven aan iemand en daarin je wensen vastleggen.

In een testament legt u vast wat er met uw nalatenschap moet gebeuren. Het is aan te raden om ook te bepalen wat er na uw overlijden gebeurt met uw Facebook, Twitter, LinkedIn en andere online accounts. Wilt u uw profiel verwijderen of wilt u een gedenkpagina? Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat u na uw overlijden digitaal voortleeft. Notaris Marcel ten Brinke vertelt u vanuit zijn praktijkervaring alles over de veranderingen van de bekende papieren testamenten naar de nieuwe digitale wereld.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Wel graag even aanmelden via activiteit.cvoo@outlook.com