Lezing Ineke Swanevelt – Laatste lente | GEANNULEERD

Datum/Tijd
wo 10-05-2023
20:00 - 21:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


Ineke Swanevelt – Laatste Lente
€ 10,00

Reserveren verplicht 

Het programma duurt tot ± 21:00 uur. Voor liefhebbers is er mogelijkheid tot napraten onder het genot van een drankje.

Het was drie dagen na onze eerste raampjes-kus in de Niersstraat. P. kwam verwelkomend naar buiten. We gingen op het bankje voor de boerderij zitten. Hij liet er geen gras over groeien en vroeg: “Waar wil je vannacht slapen, in een logeerbed of bij mij”? Ik deed alsof ik nadacht en zei toen: Bij jou” . Ik had een klein koffertje bij me dat hij naar binnen droeg. Omdat P. zo groot is zag het eruit of een kind kwam logeren.Actrice Ineke Swanevelt en Peter Müller, pseudoniem A L. Snijders, de bekende schrijver van het zkv (zeer korte verhaal), ontmoeten elkaar als zij 75 is, en hij 81. Ze vallen als een blok voor elkaar. Al gauw besluiten ze voor altijd bij elkaar te blijven, beschouwen het als een wonder dat ze zo goed bij elkaar passen. Ze zullen twee jaar samenwonen in zijn boerderij in de Achterhoek.

In haar boek Laatste lente beschrijft Ineke Swanevelt hun dagelijks leven, van 4 april tot 7 juni 2021. Ze las de tekst voor aan haar man, hij moedigde haar aan vooral openhartig te zijn over hun liefde. “Zelfcensuur is uit den boze”, zei hij.

Ineke spreekt over hun gelukkige twee jaren vol hartstocht en plezier tot zijn plotselinge dood door een hartstilstand. Hoe ze dat verlies aanvaarde, en de draad weer oppakte. Ineke zal enkele verhalen uit haar boek voorlezen. Het belooft een inspirerende avond te worden.

Je bent nooit te oud om nog een grote liefde te beleven!