Lezing en workshops Eros in de kunst

Datum/Tijd
za 26-03-2022
13:30 - 17:00 uur

Locatie
Fluxus Verkadefabriek
Westzijde 168
1506 EK Zaandam

Categorieën


Drie kunstenaars bieden op 26 maart en op 14 mei twee bijzondere middagen rond ‘Eros in de kunst’. De middagen bestaan uit een lezing ter inspiratie, gevolgd door een workshop schrijven of boetseren. Lezing en workshops vinden plaats bij FluXus in de voormalige Verkadefabriek op Westzijde 168 in Zaandam. Meer informatie op fluxus.nl/agenda en inschrijven kan via klantenservice@fluxus.nl.

Voor het programma ‘Eros in de kunst’ slaan de kunstenaars Joanne Zegers, Helena Jansz en Kitty Weber de handen ineen om een unieke middag aan te bieden. Om 13.30 uur wordt gestart met een inspiratielezing door Joanne Zegers. De opgedane inspiratie kan daarna worden vertaald naar tekst in de workshop schrijven door Helena Jansz of in beeld tijdens de workshop boetseren van Kitty Weber. De workshops duren twee uur en starten na een korte pauze om 15.00 uur. Mocht je beide workshops willen volgen dan kan de tweede workshop bij voldoende ruimte worden ingepland voor de tweede middag op 14 mei, die hetzelfde programma heeft.

Zinnenprikkelende lezing
Joanne Zegers is naast kunstenaar een ervaren docent met het vermogen om dingen helder uit te leggen. Of het nu gaat om kunstgeschiedenis, tekenen of schilderen. Tijdens de zinnenprikkelende lezing kijk je met haar mee naar de het menselijk lichaam door de eeuwen heen. Hoe beeldden kunstenaars het af en met welk doel? Binnen de context en de geschiedenis van de kunst neemt Zegers je mee in de wereld van Eros, de god van de liefde.

Verleiden met taal
Helena Jansz is een gepassioneerd schrijfster en organiseert bij FluXus het Schrijfatelier. Zij zet haar passie en kennis in om iedereen het plezier in schrijven te laten ontdekken. In de workshop van deze schrijfdocente  ga je verleiding vangen in taal of verleiden met taal. Kies je voor een kort verhaal, een brief aan iemand van wie je houdt of wordt het een gedicht? Het kan allemaal. Naast de enthousiaste leiding zorgen voorbeelden uit de literatuur voor inspiratie.

Betoverend beeld
Docente Kitty Weber werkt vanaf 2006 als beeldend vormgever in allerlei materialen.  Met de inspiratie die je in de lezing opdoet over vorm, houding en compositie ga je in haar workshop al boetserend op zoektocht. Het voorwerk, het maken van een frame, heeft ze al gedaan zodat je nog dezelfde middag tot een verleidelijk resultaat kunt komen. Er is beeldmateriaal voorhanden ter inspiratie en als voorbeeld.

Praktische informatie

Het programma voor de middag op 26 maart en op 14 mei 2022 is hetzelfde. Eventueel vanuit de overheid geldende coronaregels worden in acht genomen. De lezing start om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en de workshops staan gepland van 15.00 tot 17.00 uur. Kosten voor het bijwonen van de lezing plus een workshop € 20,-. Volg je alleen de lezing of alleen een workshop dan zijn de kosten € 10,-. Houders van een strippenkaart van een FluXus Maakplek kunnen ook met deze kaart afrekenen en netwerkdocenten van FluXus en leden van Tengel kunnen de lezing gratis bijwonen. Betalen geschiedt bij de deur en kan alleen met PIN. Wel is het van belang vooraf te reserveren via klantenservice@fluxus.nl.