Lezing door Jan Rudolph de Lorm  over de expositie: La  Grande  Bleue

Datum/Tijd
wo 11-10-2023
20:00 - 21:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


Albert Marquet

Wanneer

11 okt 2023
20:00 – 21:00 uur (Inloop vanaf 19:30)

Plaatsen

€ 10,00

Reserveren verplicht 

Activiteit

Lezing

Lezing door Jan Rudolph de Lorm  over de expositie: La  Grande  Bleue,
een expositie  in het Singer  Laren.

Sinds 12 september 2023 (tot en met 7 januari 2024) laat Singer Laren het verlangen naar ‘het grote blauw’, vrijheid, zien in de tentoonstelling La Grande Bleue. Schilders van de Méditerranée. Meer info over de tentoonstelling vindt u hier.

Vanaf omstreeks 1870 oefent de Middellandse Zeekust een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Velen van hen werkten aan de Côte d’azur, de Italiaanse Bloemenrivièra en op de eilanden Capri, Mallorca, Corsica en Sicilië. Hier waanden zij zich in een aards paradijs en slaan ze in relatieve afzondering en onder invloed van het intense licht, scherpe contouren, diepe schaduwen en felle kleuren nieuwe artistieke wegen in.

In de tentoonstelling is werk te zien van onder andere Gustave Courbet, Johan Barthold Jongkind, Adolphe Monticelli, Henri-Charles Manguin, Pierre-Auguste Renoir, Théo Van Rysselberghe, Otto van Rees, Mommie Schwarz, Else Berg, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Isaac Israels, Yves Klein en de hedendaagse Spaanse kunstenaar Miquel Barceló.

Jan Rudolph vertelt u er alles over!

Het programma duurt tot ± 21:00 uur. Voor liefhebbers is er mogelijkheid tot napraten onder het genot van een drankje.