Lezing ‘De ontdekking van het heden’ Lezing door museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm

Datum/Tijd
wo 13-10-2021
20:00 uur

Locatie
Het Weefhuis
Lagedijk 39
1544 BB Zaandijk

Categorieën


Lezing 13 oktober 20:00 uur
‘De ontdekking van het heden’
Lezing door museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm over de lopende tentoonstelling in Museum Singer Laren. Info over de lezing en reserveren op de website van Het Weefhuis.

Lezing ‘De ontdekking van het heden’
door museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm

Aanvang 20:00 uur;
inloop 19:30 uur;
entreeprijs € 10,-
(inclusief koffie of thee bij binnenkomst)

Door de omstandigheden kunnen wij op het moment slechts 20 aanmeldingen een plaats bieden.
Latere aanmeldingen zetten we op een 
wachtlijst. Mochten de maatregelen versoepelen dan nemen we contact met deze aanmelders op. In Het Weefhuis zijn voorzieningen getroffen die ruimschoots aan de corona-eisen voldoen.

Op 13 oktober geeft Jan Rudolph de Lorm, de museumdirecteur van Museum Singer Laren weer een lezing over de lopende tentoonstelling. De titel naar de gelijknamige tentoonstelling die van 17 augustus tot en met 28 november in het museum te zien is refereert naar de ontwikkelingen rond 1900.

In de 20ste eeuw is er meer gebeurd dan ooit tevoren. Maatschappij, technologie, politiek, maar ook het intellectuele debat zouden nooit meer hetzelfde zijn.

En de kunst was er getuige van. Aan de hand van vele verrassende hoogtepunten uit de kunstverzameling van de niet eerder geëxposeerde JK Art Foundation vertelt en toont Jan Rudolph de Lorm dat de ontwikkelingen van rond 1900 nog steeds onze wereld kleuren.

Het werk van Picasso, Dalí, Brancusi, Van Dongen, Mondriaan, Modigliani, Miró, Klee, Léger, Delaunay, Fontana, Daniëls, Anish Kapoor en vele anderen is niet historisch, maar hoogst actueel.

U bent van harte welkom bij deze lezing.

Lezing bijwonen

Heeft u interesse om deze lezing bij te wonen, wees er dan snel bij! Vanwege veiligheidsvoorschriften kunnen een beperkt aantal bezoekers de lezing bijwonen.

Reserveren is noodzakelijk