Lennaert Nijgh theaterconcert

Datum/Tijd
vr 16-02-2018
20:15 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Lennaert Nijgh theaterconcert - Een tip van de sluier - foto 2 (c) Merlijn Doomernik_liggend.jpg

Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister en Josee Koning

Vijftien jaar na zijn dood wordt Lennaert Nijgh, een  van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft, herdacht met een groots eerbetoon. Geniet van een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits én het wat minder bekende werk van Lennaert Nijgh, alles in nieuwe arrangementen en bewerkingen.

Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken vlinder, Een meisje van zestien, Liefde van later en Welterusten mijnheer de President. Het zijn allemaal nummers die in ons collectieve geheugen staan gegrift en zijn geschreven door een  van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft: Lennaert Nijgh. We herdenken nu 15 jaar na zijn dood deze fantastische tekstschrijver met een groots eerbetoon.

Lennaert Nijgh theaterconcert is een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits én het wat minder bekende werk van Lennaert Nijgh, alles in nieuwe arrangementen en bewerkingen. Maar ook enkele nieuwe songs. De voorstelling geeft daarnaast een bijzondere kijk in het leven van Lennaert Nijgh. Wie was die schrijver achter de hits van o.a. Boudewijn de Groot en Rob de Nijs?

Met: The Voice of Holland 2014 finalist én de nieuwe chansonnier: Sjors van der Panne, Jim de Groot (The Passion), Edison Award winnaar Izaline Calister én Lennaert Nijgh’s laatste vrouw zangeres Josee Koning.

Met:
Sjors van der Panne
Jim de Groot
Izaline Calister
Josee Koning

Tekst en regie: Leoni Jansen

Meer info