Lebbis | De Ziel

Datum/Tijd
wo 16-02-2022
20:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Genre: Cabaret

Lebbis is terug in het theater met het derde deel uit de trilogie De Bovengrens. In zijn nieuwste voorstelling gaat hij het met u hebben over de ziel, wat dat ook is. 

Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Ik vind het weinig. Er is twijfel aan zijn onderzoek. Dat vind ik logisch. Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. Ik snap wel waarom.

Toch wil ik het met u hebben over de ziel, wat het ook is.

Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar 1 ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde.

Dus dat ga ik met u bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat bent u van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in.

Dus welkom in mijn attractie. Lebbis speelt De Ziel.

“Lebbis toont zich in nieuwe show een meester van de omdraaiing.” – Het Parool