Laura Cox naar De Flux

Datum/Tijd
zo 12-05-2019
21:00 uur

Locatie
North Sea Venue
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorie├źn


Laura Cox.

Bij southern hardrock blues valt te denken aan namen als ZZ Top, Blackberry Smoke en de beginjaren van Joe Bonamassa. Mensen denken misschien niet zo snel aan een prachtige, jonge Franse dame. Laura Cox kan zich volgens Podium De Flux echter meten met de groothelden binnen het genre. “Ze weet de bluesfan te verrassen en te verbijsteren.” Op zondag 12 mei staat ze in De Flux in Zaandam.

Op veertienjarige leeftijd begon Laura Cox met gitaarspelen. De wereld mocht via YouTube meegenieten. Al snel werd ze een ware internethit. Met meer dan zestig miljoen views en 250.000 subscribers op Youtube bleef ze niet onopgemerkt bij haar peers. Zo kreeg ze onder andere grote complimenten van Joe Bonamassa.

De droom van Laura was en is nog steeds om van muziek haar werk te maken, dus moest ze overstappen van het virtuele naar het echte leven. Ze besloot om samen met de jonge gitarist Mathieu Albiac, die dezelfde muzikale passies heeft als Laura, een eigen band op te richten. In 2013 werd de Laura Cox Band geboren, een band die de voorkeur geeft aan goede, zware riffs en een geluid dat een combinatie is van classic en Southern rock.

Bron: Rodi. Meer info: https://www.podiumdeflux.nl/event/298/laura-cox