Landelijke Opschoondag Wormer

Datum/Tijd
za 19-03-2022
09:00 - 11:15 uur

Locatie
Wormer
-
-

Categorie├źn


Op zaterdag 19 maart is het weer zover: De Landelijke Opschoondag. Die is er om te laten zien dat afval niet op straat thuishoort en zeker niet in het water. Opruimploegen van Wormerland Duurzaam en Over Met Zwerfafval gaan ook aan de slag.
Dit jaar met extra aandacht voor bermen, oevers en sloten. “Plastic is een handig product maar we gaan er slordig mee om. Veel te veel lekt de natuur in. Per week krijgen we mogelijk al 5 gram microplastics binnen. We eten en drinken dan per week een creditkaart aan plastic op. Sigarettenfilters, gemaakt van celluloseacetaat , ook een soort plastic, liggen overal op straat. Peuken breken niet af in het milieu”, stelt Wormerland Duurzaam.
Verzamelen
De opruimactie begint om 09.00 uur bij de gemeentewerf, Papiermakerstraat 6 in Wormer. En eindigt om 11.15 uur bij de Poelboerderij met koffie, thee of limo en iets lekkers erbij. Al de benodigde materialen zijn bij de werf aanwezig. Vervuilde plekken zijn in kaart gebracht.
Om genoeg materialen klaar te kunnen leggen, is het prettig als men zich vooraf aanmeldt met e-mail aan annekewams@planet.nl, 06 5737 2071, of via whatsapp.