La Última Primavera

Datum/Tijd
za 21-11-2020
16:45 - 18:12 uur

Locatie
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


La Última Primavera is aangrijpend sociaal-realistisch drama en een intiem portret van de Spaanse familie Gabarre Mendoza.

Nu te zien op Picl!

In La Cañada Real, een sloppenwijk net buiten Madrid, loopt de spanning op wanneer de bewoners te horen krijgen dat ze hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. Het land waarop ze wonen is verkocht. David, vader van het gezin en een hardwerkende schroothandelaar, wil niet bij de pakken neerzitten en zoekt naar een oplossing binnen het bureaucratische systeem. Maar zijn vrouw, de altijd vrolijke Augustina, weet zich van wanhoop geen raad en ook de jongere leden van de familie, oudste zoon David, schoondochter Maria en de jonge Alejandro (9) worstelen met besef dat binnenkort alles gaat veranderen. La Última Primavera is aangrijpend sociaal-realistisch drama en een intiem portret van de Spaanse familie Gabarre Mendoza. De film is het speelfilmdebuut van de Nederlands-Spaanse filmmaker Isabel Lamberti die eerder twee broertjes uit de Mendoza familie filmde in haar afstudeerfilm Volando Voy (2015).

Gesproken taal: Spaans
Genre: drama
Speelduur: 77 min
Cast: David Gabarre Mendoza, Agustina Mendoza Gabarre, María Duro Rego, Alejandro Gabarre Mendoza, Ángelo Gabarre Mendoza, Isabel Gabarre Mendoza, David Gabarre Duro, Angelines Gabarre Mendoza

https://www.de-fabriek.nl/films/481-la+ultima+primavera.html