Koningsdag in Assendelft

Datum/Tijd
do 27-04-2023
08:30 - 20:00 uur

Locatie
Assendelft
-
-

Categorieën


 

Koningsdag in de Kerkbuurt Assendelft: nóg meer activiteiten!

 

Een Koninklijk ontbijt, een skippybalrace, een zeskamp (16+), de vrijmarkt, optredens van onder andere Yves Berendse op het podium op het Koppieplein, uiteraard de vrijmarkt en zelfs een rodeostier. In de Kerkbuurt van Assendelft is tijdens Koningsdag voor iedereen weer van alles te beleven.

 

Met bijdrages van diverse sponsoren en de zeer succesvolle actie om geld in te zamelen via het initiatief Voor je Wijkievan de Gemeente Zaanstad is het de organisatie van Koningsdag Kerkbuurt Assendelft gelukt om dit jaar een nog uitgebreider activiteitenprogramma neer te zetten. Koningsdag begint traditiegetrouw met de vrijmarkt en een ontbijt voor de kinderen. Na de inmiddels bekende lawaaipapegaai fietstocht zijn er tal van nieuwe activiteiten voor de jongere kinderen, zoals lasergamen, een gladiatorenwedstrijd, silent disco en een Arena voetbaltoernooi. Later op de dag is er een 16+ zeskamp, een hilarisch sport & spel voor teams van maximaal 6 personen. Wie het rustiger aan wil doen, komt naar buurtcentrum A3 waar het programma van het Koningshuis in Rotterdam op groot scherm te volgen is onder het genot van een kop koffie en wat lekkers. 

 

Best Act!

Het kind dat met de mooist versierde fiets de lawaaipapegaai fietstocht wint een prijs. Maar dat is niet het enige waar prijzen te winnen zijn. Dit jaar is er een prijs voor degene die met de beste act langs de vrijmarkt staat. Een bijzonder optreden, verkleed op je kleed of een levend standbeeld? Wie valt op en wint de ‘Best Act’ prijs. Tijdens de gezellige 55+ bingo in buurtcentrum A3 vallen ook leuke prijzen te winnen. 

 

Nadere berichtgeving over het feest in de Kerkbuurt van Assendelft kunt u volgen op de Facebook- en Instagrampagina’s “Koningsdag Kerkbuurt Assendelft”. Alle Koningsdag activiteiten vinden tussen 8:00 en 20:00 uur plaats in de Kerkbuurt van Assendelft, tussen de parkeerplaats van de PLUS supermarkt en het Koppieplein.