Kinderboekenschrijfster Mandy Pijl leest voor uit eigen werk

Datum/Tijd
wo 11-10-2023
15:00 uur

Locatie
Boekhandel Stumpel
Zuiderhoofdstraat 64
1561 AP Krommenie

Categorieën


Wat doe je als je een gewonde raaf vindt? En wat als de klimboom in je straat wordt omgehakt? Saar en Moes maken het mee in het nieuwste boek van de Zaanse schrijfster Mandy Pijl. Woensdagmiddag 11 oktober leest ze vanaf 15.00 uur voor in boekhandel Stumpel, Zuiderhoofdstraat 64. Kinderen die van verhalen houden, zijn van harte welkom.
Kinderboekenschrijfster Mandy Pijl leest voor uit eigen werk.
Kinderboekenschrijfster Mandy Pijl leest voor uit eigen werk. (Foto: aangeleverd)
 

‘Tien minuten-verhaaltjes voor kinderen van 5-7 jaar’ is het vierde boek van Mandy Pijl uit Wormerveer. Ideeën putte ze uit onder meer gebeurtenissen in haar omgeving. “Het verhaal over de boom die om moet, bedacht ik door wat er was gebeurd in een plantsoen in Wormerveer,” vertelt ze. “Een paar jaar geleden moest daar een boom omweg. Vervolgens zorgde een actie van kinderen ervoor dat de boom als klimtoestel mocht blijven.”

Wat als…

“Veel andere verhalen ontstaan simpelweg als ik me afvraag ‘Wat als…?’ Wat als het regent en Saar heerlijk in de plassen stampt, terwijl Moes binnen moet blijven omdat zijn regenpak kapot is? Nou, dan neem je een heleboel vuilniszakken en een rol tape, en maak je zelf een regenpak.”

Sfeervolle illustraties

De Vlaamse illustrator Ann De Bode maakte sfeervolle tekeningen bij Mandy’s verhalen. “Ik vind dat een van de leukste dingen van het schrijven van kinderboeken, dat iemand anders haar weergave maakt van wat zich in mijn hoofd afspeelt. De vriendschap tussen Saar en de raaf heeft ze supermooi in beeld gebracht. En ik kan je verzekeren, de arme, ingetapete Moes ziet er in het boek echt heel grappig uit.”