Kerstmarkt bij de Bullekerk

Datum/Tijd
vr 15-12-2023 - zo 17-12-2023
00:00 uur

Locatie
Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk)
Westzijde 75
1506 ED Zaandam

Categorieën Geen Categorieën


Kerstmarkt Winter Wonderland
Van vrijdag 15 t/m zondag 17 december organiseren wij een kerstmarkt. De kerstmarkt zelf vindt in de kerk plaats, die voor de gelegenheid geheel in kerstsferen is gehuld. Op het voorplein staan een grote kerstboom, verschillende foodtrucks en een grote theatertent.

Openingstijden kerstmarkt:
Vrijdag 15 december: 16.00 tot 20.00 uur
Zaterdag 16 december: 11.00 tot 20.00 uur
Zondag 17 december: 12.00 tot 18.00 uur

Kerstmarkt
Verschillende standhouders presenteren een gevarieerd aanbod van kerstartikelen, snuisterijen en heerlijke versnaperingen. Er is Pools glaswerk, Oekraïens handwerk, sieraden, bijenwasproducten, parfum en natuurlijk kerstballen. Ook worden er verschillende wijnen verkocht en is er een chocolaterie, waar heerlijke lekkernijen verkrijgbaar zijn zoals chocoladetruffels en bonbons.

Natuurlijk is de bar tijdens de hele kerstmarkt geopend voor een lekker drankje, glühwein en warme chocolademelk met slagroom.

Gratis theatervoorstelling in ‘Theatertent Perron 09’ 
Op het voorplein komt een grote theatertent te staan waar korte voorstellingen worden gegeven. Daarnaast komt er een oude schoolbus en een kleine tent voor kinderen. En er komt een poffertjeskraam. Ook staat onze Pipowagen op het plein.

Foodtrucks
Bij de foodtrucks worden erwtensoep, worst en poffertjes verkocht. Ook kun je daar terecht voor een lekker drankje, glühwein en warme chocolademelk.

Theatervoorstelling Dinner for One
Dinner for One is een korte komische voorstelling die in de jaren ‘20 van de twintigste eeuw geschreven werd voor het theater. Een ware klassieker, die ieder jaar vertoond wordt, nooit verveelt en telkens weer opnieuw tot een gulle lach leidt.

Deze Nederlandse uitvoering wordt geheel uitgevoerd en geproduceerd door de Friese theatermaker Sjouke Boschma. De voorstelling duurt ongeveer 20 minuten en wordt gespeeld door twee professionele acteurs. 

Miss Sophie viert haar negentigste verjaardag. De oude dame heeft ze niet allemaal meer op een rijtje en meent dat alle genodigden aanwezig zijn, hoewel ze al lang dood zijn. Haar trouwe butler James wil haar niet kwetsen en moet het glas voor iedere gast heffen. “The same procedure as every year?”

Tijden theatervoorstelling
Vrijdag 15 december: 16.00 tot 20.00 uur (om de 45 minuten)
Zaterdag 16 december: 11.00 tot 20.00 uur (om de 45 minuten)
Zondag 17 december: 12.00 tot 18.00 uur (om de 45 minuten)
Kijk voor de aanvangstijd van de volgende voorstelling op de grote klok boven de ingang van de tent.

De voorstelling is in het Nederlands en gratis toegankelijk. Er zijn zitplaatsen

Vuurschaal voor kinderen
Voor de kinderen is er een aparte tent. Een kleine ronde tent waar kinderen rond het vuur marshmallows kunnen roosteren boven het vuur.