Kermis op Marktplein Wormerveer

Datum/Tijd
wo 05-04-2023 - di 11-04-2023
13:00 - 22:00 uur

Locatie
Marktplein
Marktplein
1521 HS Wormerveer

Categorieën


Het wachten voor de liefhebbers duurt nog tot Goede Vrijdag. Dan zal de kermis van Wormerveer open gaan. Van 5 april tot 11 april zal dit ‘feest’ plaatshebben op een plein dat geheel is afgezet met hekken. Veiligheid voor alles.
Hekken beschermen de olifantjes en de sfeer
Hekken beschermen de olifantjes en de sfeer (Foto: Rodi Media/KK)
 

De gemeente Zaanstad heeft besloten dit jaar weer hekken om de kermis te plaatsen. Dit is nodig om de veiligheid te vergroten. Het blijkt steeds vaker dat jongeren het nodig vinden om de kermis als locatie te gebruiken om ruzies uit te vechten en confrontaties op te zoeken. Vandaar dat de gemeente Zaanstad beveiligers en jeugdwerkers in zal zetten om de kermis toegankelijk voor iedereen te houden. Deze functionarissen houden toezicht en proberen incidenten te voorkomen.

Op de kermis zal slechts één toegang zijn om het terrein te betreden en te verlaten. Op deze manier is sfeerbeheer te realiseren en kan de kermis gezellig blijven. De hekken zullen bekleed worden met doeken met daarop foto`s van jongeren.

Zaterdag 8 april is er weer het bekende prikkelarme uurtje van 13.00 uur tot 14.00 uur. Organisaties waarvan cliënten willen deelnemen aan het prikkelarme uur kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar straattoezicht@zaanstad.nl

De markt zal woensdag gehouden worden op de Noorderstraat.

Bron: Rodi