Karel Wetselaar etser en fotograaf, door Radboud Hafkenscheid en Pieter Jonker

Datum/Tijd
ma 02-09-2024
20:00 uur

Locatie
Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
1521 DM Wormerveer

Categorieën


Karel Wetselaar etser en fotograaf, door Radboud Hafkenscheid en Pieter Jonker header

02 september om 20:00

TOEGANGSKAARTEN RESERVEREN UITSLUITEND VIA ’T NUT / in de Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57, Wormerveer
Karel Wetselaar is met grafiek en foto’s ruim vertegenwoordigd in de collecties van het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum in Amsterdam. Zijn grafiek is ook te vinden in het prentenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België in Brussel. Toch is deze kunstenaar relatief onbekend gebleven. Het werken en vervolmaken van zijn etsen en etstechniek kreeg voorkeur boven het exposeren en verkopen van zijn werk.
Wetselaar woonde en werkte onder meer (gedurende 47 jaar) in Krommenie en veel van zijn prenten verbeelden het Zaanse polderland.
De schenking van enkele honderden prenten aan de Stichting Nobilis, centrum voor prentkunst, was aanleiding om onderzoek te doen naar leven en werk van deze kunstenaar. 
De resultaten ervan zijn in het in 2023 verschenen boek “Karel Wetselaar – etser en fotograaf ” te vinden, evenals meer dan 125 afbeeldingen met etsen, foto’s en tekeningen.
De schrijver van het boek, Radboud Hafkenscheid, en bestuurslid van Stichting Nobilis, Pieter Jonker, zullen deze avond verzorgen.

• Toegangsprijs voor leden van ‘t NUT gratis
• Toegangsprijs voor niet-leden € 10,00

TOEGANGSKAARTEN RESERVEREN UITSLUITEND VIA ’T NUT

Karel Wetselaar etser en fotograaf door Radboud Hafkenscheid en Pieter Jonker

Zaal open: 19.30 uur.