Jubileumconcert A-capellakoor Cantabile

Datum/Tijd
zo 15-10-2023
15:00 uur

Locatie
Kerk Noordeinde Wormerveer / De Kosterij
Noordeinde 20
1521 PA Wormerveer

Categorieën


Een mijlpaal bereikt, 50 jaar a-capellakoor Cantabile.

Op zondag 15 oktober 2023 viert a-capellakoor Cantabile haar 50-jarig bestaan met een muzikaal zeer gevarieerd concert in de PKN-kerk aan het Noordeinde in Wormerveer. Bijzonder feit is dat het koor deze 50 muzikale jaren is gedirigeerd door een moeder en dochter. De eerste 20 jaar door Rie Ofman en de volgende 30 jaar door haar dochter Margreeth van Vlierden-Ofman.

U wordt getrakteerd op een afwisselend programma met o.a.:  Het Miserere Mei Deus van Allegri, het Sanctus, Benedictus en Kyrie van Urmas Sisask, maar ook Engelse volksliederen zoals John Dory en The drunken sailor. Hoewel het koor gewoonlijk zonder begeleiding zingt, zijn er voor dit feestelijke jubileum enkele stukken opgenomen met pianobegeleiding. Die Wasserfee van Josef Rheinberger en Zigeunerleben van Robert Schumann worden begeleid door Ruud Luttikhuizen.  Ook staan er twee korte stukken van Joh. Brahms op het programma, die vierhandig begeleid zullen worden door Ruud Luttikhuizen en Venna Faessart, een jong pianotalent dat eerder het Jan Pasveer concours heeft gewonnen.

De intermezzo’s worden verzorgd door het trio Saen Amare, met pianist Ruud Luttikhuizen, vergezeld door op dwarsfluit Judith Stam en op trompet, Ruud Kleiss.  

Ter ere van 50 jaar Cantabile zal er een boek over de geschiedenis van het koor verschijnen, waarvan het eerste exemplaar aan het einde van het concert zal worden uitgereikt. We hopen ook veel oud-leden te mogen verwelkomen!

Het concert begint om 15.00 uur in de PKN-Kerk aan het Noordeinde 21 in Wormerveer en zal met pauze tot ongeveer 17.00 uur duren.

De toegangsprijs bedraagt €15,- en in de voorverkoop €12,50. Kaarten zijn vanaf 14.30 uur aan de kerk verkrijgbaar of in de voorverkoop via internet:  www.cantabilezaanstad.nl/kaarten-bestellen.