Jos van Beest trio met Mariëlle Koeman – Christmas time is here

Datum/Tijd
zo 18-12-2022
15:00 uur

Locatie
Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
1521 DM Wormerveer

Categorieën


Jos van Beest trio met Mariëlle Koeman - Christmas time is here header

18 december om 15:00

Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57, Wormerveer
JOS VAN BEEST trio

“ Christmas Time is Here “
Hans Mantel – bas
Ben Schröder – drums

Mariëlle Koeman is een zangeres die van nature een prachtige stem heeft.
Zij legt warmte en diepte in haar muziek, zoals de componisten van haar zorgvuldig uitgekozen repertoire het bedoeld hebben.
Zo brengt zij een breed repertoire uit het onuitputtelijke ‘American Songbook”, welke zij op geheel eigen wijze vertolkt.
Opvallend hierbij is ook haar diversiteit in talen.
Zo vertolkt zij songs in het Portugees, Spaans en zingt zij Franz Lehar’s ” Dein ist mein ganzes herz ” in het jazzy Duits. Verder vertolkt zij “songs” van haar repertoire in het Frans en Engels, maar ook gewoon in haar eigen moedertaal.
Haar debuut album “FROM THE HEART” werd in 2002 in Japan met succes uitgebracht en ontving lovende kritiekenen stond haar album weken lang met een nummer één notering in de internationale HMV Charge.
“Mariëlle’s stem heeft een zeer eigen ‘signature’ waarmee zij “in de song” kruipt” en waarmee zij zich onderscheidt in haar eigen stijl, maar laat hiermee melodie en tekst nog meer ‘spreken’ zo sprak “First Lady of Jazz RITA REYS eens lovend over haar.
Inmiddels heeft Mariëlle Koeman zes albums op haar naam staan, welke allemaal zijn uitgebracht door haar vaste platenmaatschappij in Japan.
Echtgenoot en pianist Jos van Beest zet zijn stukken vaak op in geïmproviseerde intro’s, waarbij de thema’s verrassend worden ingeluid. Na zijn ontmoeting met de legendarische jazzpianist OSCAR PETERSON zijn er inmiddels 15 albums van hem uitgebracht in Japan door zijn vaste platenmaatschappij ATELIER SAWANO wordt de release van zijn 16e album medio november van dit jaar verwacht.
Voor zijn debuutalbum ontving hij de titel ‘Best – selling artist” en zijn album “The Ginza Shuffle’ werd in Japan tot ‘Masterpiece’ uitgeroepen. Jos van Beest presenteerde zijn eigen Jazzprogramma voor DJAZZ-TV (onderdeel van het Ziggo-pakket) getiteld “Focus on vocal jazz”. Verder genieten zowel Mariëlle als Jos een enorme populariteit in het land van de rijzende zon.
www.josvanbeest.nl