Jos van Beest ontvangt ….. saxofonist Scott Hamilton (USA)

Datum/Tijd
zo 08-10-2023
15:00 uur

Locatie
Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
1521 DM Wormerveer

Categorieën


Jos van Beest ontvangt ..... saxofonist Scott Hamilton (USA) header

Top Jazzsaxofonist in de Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57, Wormerveer

Scott Hamilton is een saxofonist van wereldklasse die vanuit New York zijn carrière begon. Van daaruit reisde hij de hele wereld rond met jazzsterren zoals Woody Herman, Ella Fitzgerald, Benny Goodman, Warren Vaché, Dave McKenna en zangeres Rosemary Clooney en vele anderen groten der aarde.
Door de jaren heen ontwikkelde hij een aparte, zeer eigen stijl van saxofoon spelen die zich kan meten met alle andere legendarische Jazzsaxofonisten door de jaren heen.
Momenteel reist hij de hele wereld af om als solist op te treden in clubs en op jazzfestivals. In Nederland trad hij op met o.a. Rita Reys, het Metropole Orkest, Laura Fygi, Toots Thielemans, Dutch Swing College Band en uitstekende, bekende begeleiding combo’s zoals aanstaande 8 oktober met het trio van pianist en gastheer Jos van Beest. die hem ondanks zijn volle agenda heeft weten te confisqueren om het publiek een middagje te laten genieten van lekkere verantwoorde swingende standards en prachtige ballads uit het rijke “American Songbook”.

Line-up:
Scott Hamilton – saxofoon
Jos van Beest – piano
Hans Mantel – bas
Ben Schröder – drum

Zaal open: 14.30 uur