Jerney Kate & de Zaanse Ambassade

Datum/Tijd
zo 30-10-2022
15:00 uur

Locatie
Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
1521 DM Wormerveer

Categorieën


Pop, jazz & blues met een Zaans(groen) tintje: Zondag 30 oktober staat zangeres Jerney Kate samen met de Zaanse Ambassade in de Wormerveerse Vermaning met een programma van eigen werk, jazz standards en covers van o.a. Eva Cassidy en Bonnie Raitt.

‘Voor herhaling vatbaar’ was de conclusie na afloop van een succesvol Jazzaan concert in het Zaantheater op 5 januari 2020. Gitarist René Nijenhuis had voor deze gelegenheid zijn project orkest de Zaanse Ambassade samengesteld met pianist Ruud Luttikhuizen, bassist Dave Besse, zangeres Jerney Kate en Carel Vrieling op drums en dat beviel zowel band als publiek.

Er volgde nog een optreden, en wel op 12 maart, de dag waarvan je niet wist dat hij zou komen. Er werd gelachen om het gestuntel met geen handen geven vanwege het c-woord. Tijdens het optreden kwam het nieuws binnen. ‘Nou dit zou voorlopig wel eens het laatste optreden kunnen zijn’ werd er gegrapt. Maar het bleek geen grap.

Gelukkig verwateren goede muzikale betrekkingen niet! De vlag van de Zaanse Ambassade kan weer uit! René, Ruud, Carel, Dave en Jerney pakken de draad op waar hij is blijven liggen. Het Jazzaan repertoire wordt aangevuld met eigen werk van Jerney en er wordt  een ode gebracht aan wat muzikale Zaanse helden met tussen de nummers door wat kleine anekdotes over de Zaanse jazzgeschiedenis.

Zondag 30 oktober, Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57 Wormerveer, aanvang 15:00, entree €16,- , reserveren via www.wormerveersevermaning.nl/agenda